YH4, logotype

Om Fjärde Storstadsregionen

Fjärde Storstadsregionen utgörs av tvillingstäderna Linköping och Norrköping samt ett stort antal attraktiva omkringliggande orter av olika storlek och karaktär. Kanske bor du redan här, eller så funderar du på att flytta hit för att utbilda dig.

I Fjärde Storstadsregionen är det lätt att leva. Du bor centralt i Sverige och med regionens goda kommunikationer har du alltid nära till allt. Här har du direkt tillgång till en arbetsmarknad med 170 000 jobb inom ett pendlingsavstånd på högst 50 minuter. Här finns ett varierat näringsliv som ger arbetstillfällen för många olika kompetenser.

Fjärde Storstadsregionen är en stark IT-region, men har också en betydande tillverkningsindustri. Tjänsteföretagen och handeln växer hela tiden. I regionen finns också flera stora offentliga arbetsgivare, däribland statliga verk, forskningsinstitutioner och ett av Europas främsta universitet.

Ofta är det en hel familj som ska hitta en helhetslösning. Två utvecklande jobb, ett attraktivt boende, en bra skola och barnomsorg och en meningsfull fritid. I Fjärde Storstadsregionen finns valmöjligheterna för hela familjen.

Läs mer om hur det är att arbeta och bo i Fjärde Storstadsregionen på www.fjarde.se.

Fem fakta om Fjärde Storstadsregionen


www.fjarde.se