YH4, logotype

Automationsingenjör

Automation är en mycket viktig del i alla industrier och som automationsingenjör har du en betydande roll. Ett yrke som automationsingenjör öppnar många dörrar inom industrin. Som person bör du ha ett logiskt tänkande, vara en problemlösare och ha både förmåga och vilja att samarbeta. Arbetsmarknaden för automationsingenjörer är mycket god då det idag råder brist på kompetens, både på regional och nationell nivå.

Automationsingenjörer som utbildats på yrkeshögskola är ofta bättre förberedda för de uppgifter som väntar dem i arbetslivet än en ingenjör från universitetet.

- Martin Åbom, Autoelec AB.

Vad gör en automationsingenjör?

Som automationsingenjör är du den som styr och övervakar tillverkningsprocesser – allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Din uppgift är att se till att tillverkningen hela tiden förbättras och utvecklas, vilket ställer dig inför olika utmaningar.

Vad kan jag arbeta med efter examen?

Efter dina studier kan du arbeta inom både process- och tillverkningsindustrin, men även inom fastighetsbranschen med automation. Du kommer att få övervaka, utveckla samt optimera både processer och maskiner. Du kan få en yrkesroll som automationsingenjör, processingenjör, styr- och reglertekniker eller automationstekniker.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?

Efter avslutad utbildning har du kunskap om automatiserade system och dess driftsättning. Du har även kunskap om programmering av styrsystem, felsökning, kvalitetssystem och processer inom industrin. Dessutom kommer du att ha kunskap om att leda projekt och samarbeta med andra men även att vidhålla de säkerhetsregler som gäller på en industri.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Summan av två plus tre*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Automationsingenjör

S_185_98_automationsingenjor-linkoping-1

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

405 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

-

Startdatum:

Hösten 2020

Kontaktperson:

Marcus Laneby

Telefonnummer:

013-23 37 50

E-post:

Marcus.laneby@plushogskolan.se

Webbadress:

teknikhogskolan.se/utbildninga...