YH4, logotype

Affärsinriktad redovisningsekonom

Brinner du för siffror, att vara spindeln i nätet eller drömmer du om att starta eget? Då kan detta vara utbildningen för dig!

Ekonomi är en central del i varje företag och organisation där redovisningsekonomen har en viktig roll. Yrket passar dig som är intresserad av affärsutveckling och ekonomi, är noggrann och strukturerad, samtidigt som du kan arbeta mot korta deadlines. Du ska även kunna samarbeta med andra människor och vara duktig på att kommunicera då du kommer att ha en nyckelfunktion i organisationen. Om du utbildar dig hos oss blir du dessutom attraktiv på arbetsmarknaden.

Vi på Advisorgruppen har i flera års tid arbetat med Affärshögskolan i Jönköping och är väldigt nöjda med de studerande vi kommit i kontakt med. De har en bra kunskapsgrund att stå på och har genom sitt näringslivstänk en kort startsträcka i en framtida anställning.

Vad gör en affärsinriktad redovisningsekonom?

Som affärsinriktad redovisningsekonom är du "spindeln i nätet" och arbetar främst med den ekonomiska informationen som behövs för exempelvis beslutsfattande i företag och organisationer. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat bokföring, redovisning och ekonomisk rådgivning.

Vad kan jag arbeta med efter examen?

Efter utbildningen har du möjlighet att arbeta som:

Eller drömmer du om att starta eget företag? Du kommer att ha goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och ta dig vidare i karriären efter avslutad utbildning hos oss.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?

Efter avslutad utbildning har du fördjupad kunskap inom redovisning, bokslut, deklarationsarbete, handelsrätt och beskattningsrätt. Övergripande lönehantering ingår också som en del i utbildningen. Förutom de teoretiska kunskaperna får du praktisk erfarenhet av bokföring och redovisning, då du kontinuerligt arbetar direkt med olika affärssystem i undervisningen. Detta för att du som studerande ska vara så väl förberedd som möjligt inför dina LIA-perioder (lärande i arbete) och yrket som redovisningsekonom.

En annan förmån förutom all kunskap och erfarenhet du ges med denna utbildning är att du har goda chanser att bli auktoriserad. Kurserna handelsrätt och beskattningsrätt har i detta utbildningsupplägg den omfattning som krävs för att tillgodose arbetslivets krav inför en eventuell auktorisation till auktoriserad redovisningskonsult enligt de krav som SRF kallar steg 1.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Kommer efter tisdag*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Affärsinriktad redovisningsekonom

S_185_97_affarsinriktad-redovisningsekonom-goteborg-jonkoping-karlstad-linkoping-uddevalla-1

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

425 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

-

Startdatum:

Hösten 2020

Kontaktperson:

Jenny Samuelsson

Telefonnummer:

013-31 42 04

E-post:

Jenny.samuelsson@plushogskolan.se

Webbadress:

affarshogskolan.se/utbildninga...