YH4, logotype

Servicetekniker - energiproduktion

Vill du jobba med service- och underhållsarbete i drift- och maskinanläggningar där man producerar energi? Är du särskilt intresserad av miljöneutrala energisystem som vindkraft, biogas, solceller, vattenkraft och avfallsförbränning? Då är vår Yh-utbildning till Servicetekniker inom energiproduktion i Linköping något för dig!

Om utbildningen

Detta är utbildningen för dig som vill arbeta gränsöverskridande med både teknik och människor. Du är intresserad av att analysera tekniska problem, föreslå förbättringar och förebygga driftstörningar. Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska. Dessutom bör du ha god praktisk färdighet då arbetet ställer krav på teknisk skicklighet och förståelse för modern teknik. Den höga teknikutvecklingen inom t ex energiproduktion gör att det är viktigt att kunna hantera de tekniska hjälpmedel (IT-verktyg, datorer).

Utbildningen består av både föreläsningar, laborationer, gruppövningar och praktikinslag. En tredjedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats via LIA/praktik.

Innehållet och kvalitén i utbildningen ses hela tiden över av samarbetspartners och nyckelpersoner i branschen.

Efter utbildningen

Som servicetekniker arbetar du med att planera, felsöka och åtgärda vanligt förekommande fel på drift- och maskinanläggningar, ofta med fokus på mekaniska, hydrauliska och elektriska system. Du kan också planera och administrera service samt välja metod för service och underhåll ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Utbildningen ger dig särskild kompetens för att arbeta vid anläggningar för energiproduktion. Efter avslutad utbildning kan du få anställning som service- eller underhållstekniker men har också goda förutsättningar att utveckla din yrkesroll till service- eller underhållschef, projektledare eller konstruktör.

Läs mer på:
www.lernia.se/yh

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Summan av ett plus tre*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Servicetekniker - energiproduktion

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

400 Yh-poäng

Startdatum:

26 augusti 2019

Telefonnummer:

0771-650 650

E-post:

yh@lernia.se

Webbadress:

www.lernia.se/yh