YH4, logotype

Redovisningsekonom

Är du intresserad av ekonomi och har fallenhet för siffror? Är du analytisk, noggrann, strukturerad och har förmåga att se helheten? Utbilda dig då till Redovisningsekonom och du får ett yrke som är starkt efterfrågat på arbetsmarknaden. Ett brett yrke med varierande arbetsuppgifter som kräver en helhetssyn på ekonomi, och färdigheter inom allt från redovisning till lönehantering. Ekonomi är en central del i varje företag och organisation och som redovisningsekonom har du en viktig roll. Låter detta som en utbildning för dig och du behöver utökat stöd? Då har vi på TUC de rätta resurserna.

Vad får jag lära mig?

Du får fördjupade kunskaper inom redovisning, handelsrätt och beskattningsrätt samt angränsande områden som företagsekonomi, lön och ekonomistyrning. Du lär dig hantera och förstå affärssystemet VISMA SPCS. Förutom de teoretiska kunskaperna i ekonomi, får du även praktisk erfarenhet av redovisning och administration.

Efter utbildningen utför du självständigt löpande redovisning, kalkylering och budgetering, samt deklarationer för företag. Även bokslut och årsredovisning blir naturligt för dig. Du tolkar och tillämpar det juridiska regelsystemet, har kunskap i löneadministration, samtidigt som du använder och förstår ett affärssystem. Du arbetar med helheten och kommunikationen kring redovisning och rapportering i samarbete med kollegor eller kunder.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Summan av två gånger två*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Redovisningsekonom

S_185_100_redovisningsekonom-distans-1

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Tranås

Antal poäng:

425 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

28 oktober 2019

Startdatum:

Januari 2020

Kontaktperson:

Anna Hylén Larsson

Telefonnummer:

073-543 55 32

E-post:

anna.hylen@tucsweden.se

Webbadress:

www.tucsweden.se/yrkeshogskola...