YH4, logotype

CNC-tekniker

Ett jobb med låg konkurrens och goda framtidsutsikter. Efterfrågan på CNC-tekniker är mycket stor och både stora och små företag har svårt att rekrytera personer med rätt kompetens. Vår utbildning är formad för att möta det behovet och ge en god kompetens som efterfrågas av regionens tillverkande företag.

En CNC-tekniker programmerar, och riggar verktygsmaskiner som bearbetar material till en produkt. I höggradigt automatiserad tillverkning programmeras maskiner och robotar för att tillsammans utföra bearbetning. Det görs med Cad och Cam-system och andra programmeringshjälpmedel. En stor del av utbildningstiden arbetar du ute på företag och lär dig praktiskt att programmera och produktionsplanera. Utbildningen leder till en nivå motsvarande blått certifikat.

Du blir problemlösaren som gör att idéer blir verklighet.

Under utbildningen lär du dig bland annat att skapa och optimera CNC-program och programmera styrda maskiner för effektiv produktion. Du får också lära dig att arbeta med CAM-beredning och anpassa bearbetningsprogram till vald maskin. Du kommer även att lära dig att självständigt utföra operatörsarbete till rätt kvalitet samt planera och bereda produktion i CNC-maskiner.

Läs mer på:
www.molk.com

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Vilket är det sista ordet i denna mening*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

CNC-tekniker

S_185_164_cnc

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Vimmerby

Antal poäng:

400 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

15 maj 2021

Startdatum:

September 2021

Kontaktperson:

Viveka Rosin

Telefonnummer:

0492-76 94 14

E-post:

viveka.rosin@vimmerby.se

Webbadress:

www.molk.com