YH4, logotype

Lönekonsult

Som lönekonsult arbetar du med löneadministration, ekonomi och ibland även frågor kring HR. Att jobba med lön innebär ett ofta självständigt arbete med stort ansvar, där du är en rådgivande funktion till hela, eller delar av företaget. Med den här utbildningen på ditt cv kan du arbeta som lönekonsult, löneadministratör, lönehandläggare eller lönecontroller.

Behovet av kompetensen inom lön är enormt stort, sysselsättningen stiger och företagstjänster är en av de starkaste branscherna i näringslivet. Med vår utbildning får du kunskap och färdigheter som är attraktiva och eftertraktade på arbetsmarknaden.

Jag sitter i ledningsgruppen, i egenskap av ägare av LD Konsult & Redovisning, och är även utbildare i ett par kurser. Det är otroligt givande att arbeta med dessa studenter som är så drivna, motiverade och trevliga. Jag har redan anställt en av dem och hoppas att det kan blir fler.

- Linn Delin, LD Konsult & Redovisning.

Vad gör en lönekonsult?

En lönekonsult arbetar med lönefrågor, så som löneadministration och ekonomi, men ibland även frågor kring HR. Att arbeta med lön innebär ofta ett självständigt arbete med stort ansvar, där du fungerar som en rådgivande funktion till hela, eller delar av, företaget. Därav har du som lönekonsult en mycket viktig roll i företaget.

Vad kan jag arbeta med efter examen?

Denna utbildning är bred, vilket innebär att du kan arbeta med lönefrågor men även redovisning och personalekonomi. Några exempel på yrkesroller du kan inta efter denna utbildning är: lönekonsult, lönehandläggare och löneadministratör.

Utbildningen är även validerad av SRF-konsulterna, vilket innebär att du som examinerad studerande har möjlighet att ansöka om att bli auktoriserad lönekonsult.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?

Efter avslutad utbildning har du kunskap om lön och dess beståndsdelar. Du har lärt dig att göra utbetalningar och överföra information till redovisning. Du har också kunskap och färdigheter kring skatter, avgifter, lagar, regler och kollektivavtal samt hur dessa samspelar med varandra. Under utbildningen tränas du även i den konsultativa rollen i ditt kommande yrke – vilket är en av anledningar till att du som lönekonsult blir en av företagets nyckelpersoner.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Vilket är det sista ordet i denna mening*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Lönekonsult

S_184_77_lonekonsult-580x240-575x240

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

300 Yh-poäng

Startdatum:

Hösten 2019

Kontaktperson:

Jenny Samuelsson

Telefonnummer:

013-31 42 04

E-post:

Jenny.samuelsson@plushogskolan.se

Webbadress:

affarshogskolan.se/utbildninga...