YH4, logotype

Elfordonstekniker

Utbilda dig till elfordonstekniker och du felsöker, servar och reparerar el- och hybridfordon. I takt med att försäljningen av el- och hybridfordon kraftigt ökar, ökar också behovet av arbetskraft med rätt kompetens. Efter examen har du de specialiserade kunskaper som marknaden skriker efter. Som elfordonstekniker arbetar du med underhåll av moderna el- och elhybridfordon, alternativa bränslen och service.

Vad arbetar du med?

I din yrkesroll arbetar du med el- och hybridfordons olika komponenter och delsystem. Du har stor kunskap om allt från elmotorer, kraftelektronik och elektroniska styrsystem till olika typer av batterier, kondensatorer och övriga system. Säkerhet är en viktig del i ditt arbete och du lär dig identifiera och analysera risker, exempelvis vid hantering av krockskadade elfordon. Hur den egna arbetsplatsen säkras är du också insatt i.

I ditt arbete har du stor kunskap om el och elektronik i elfordon. Med hjälp av scheman, ritningar och mätningar kan du felsöka och avhjälpa fel i lik- och enfasväxelströmkretsar. Du kan fordonssystemets kopplingssymboler, skyddsutrustning och säkerhetsföreskrifter. I ditt arbete träffar du många kunder och det är därför viktigt att du har ett professionellt bemötande. Du inger förtroende och hanterar invändningar och klagomål på ett yrkesmässigt sätt.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Sveriges huvudstad*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Elfordonstekniker

S_185_128_bil

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Tranås

Antal poäng:

200 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

3 maj 2021

Startdatum:

September 2021

Kontaktperson:

Malin Liedholm

Telefonnummer:

073-501 86 82

E-post:

malin.liedholm@tucsweden.se

Webbadress:

www.tucsweden.se/utbildning/yh...