YH4, logotype

Affärsinriktad redovisningsekonom

S_600_315_affarsinriktad-redovisningsekonom-goteborg-jonkoping-karlstad-linkoping-uddevalla-1

Som affärsinriktad redovisningsekonom är du "spindeln i nätet" och arbetar med den ekonomiska informationen som behövs för beslutsfattande i en verksamhet. Du är specialiserad inom bokföring och ekonomisk redovisning och arbetar med in- och utbetalningar, skatter, moms, arbetsgivaravgifter, bokslut, årsredovisningar och andra ekonomiska händelser i företaget.

Du har även en viktig uppgift att stötta ledningen i ekonomiska beslut, såsom investeringar och fördelning av utgifter. Att arbeta med ekonomisk rådgivning och planering är en av de uppgifter som lockar många till yrket.

I ditt arbete som redovisningsekonom kan det även ingå att utveckla modeller för hur redovisningen ska göras, delta i budgetarbetet och göra ekonomiska bedömningar för att uppnå verksamhetens lönsamhetsmål. Det är därför viktigt att tycka om att arbeta med siffror, vara noggrann och ansvarsfull samt ha god samarbetsförmåga eftersom att du behöver ha förståelse för hela verksamheten.

Karriär efter examen

I alla företag är ekonomipositionen central – utan en väl fungerande ekonomi, inget väl fungerande företag. Som affärsinriktad redovisningsekonom kan du arbeta i de flesta branscher eftersom alla företag behöver medarbetare med ekonomikompetens. Det finns en stor efterfrågan på kompetens inom området och utbildningen är anpassad efter de senaste behoven inom ekonomi, där den rådgivande rollen får mer och mer fokus.

Exempel på yrkesroller

Kunskap efter utbildningen

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen. Förutom den teoretiska kunskapen får du praktisk erfarenhet av bokföring och redovisning, då du kontinuerligt arbetar direkt med olika affärssystem under studietiden. Du kommer även öva på att kommunicera åtaganden och lösningar inom redovisning, då kommunikation hänger ihop med den rådgivande roll som branschen efterfrågar allt mer. Efter utbildningen kommer du bland annat ha kunskap inom följande områden:

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Kommer efter tisdag*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Affärsinriktad redovisningsekonom

S_185_97_affarsinriktad-redovisningsekonom-goteborg-jonkoping-karlstad-linkoping-uddevalla-1

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping, distans

Antal poäng:

425 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

4 maj 2023

Startdatum:

Augusti 2023

Kontaktperson:

Jenny Samuelson

Telefonnummer:

013-31 42 04

E-post:

Jenny.samuelson@plushogskolan.se