YH4, logotype

Affärsinriktad redovisningsekonom

S_600_315_affarsinriktad-redovisningsekonom-goteborg-jonkoping-karlstad-linkoping-uddevalla-1

Det här är utbildningen för dig som är intresserad av redovisning, ekonomi och kommunikation. Om du dessutom brinner för siffror, korta deadlines och att vara spindeln i nätet så har du hittat rätt utbildning! Gör karriär som bland annat ekonomiansvarig eller redovisningsekonom.

Vad gör en affärsinriktad redovisningsekonom?
Som affärsinriktad redovisningsekonom är du "spindeln i nätet" och arbetar med den ekonomiska informationen som behövs för beslutsfattande i en verksamhet. Du är specialiserad inom bokföring och ekonomisk redovisning och arbetar med redovisningen av in- och utbetalningar, skatter, moms, arbetsgivaravgifter, bokslut, årsredovisningar och andra ekonomiska händelser i företaget.

Du har även en viktig uppgift att stötta ledningen i ekonomiska beslut, såsom investeringar och fördelning av utgifter. Att arbeta med ekonomisk rådgivning och planering är en av de uppgifter som lockar många till yrket. I ditt arbete som redovisningsekonom kan det även ingå att utveckla modeller för hur redovisningen ska göras, delta i budgetarbetet och göra ekonomiska bedömningar för att uppnå verksamhetens lönsamhetsmål. Det är därför viktigt att tycka om att arbeta med siffror, vara noggrann och ansvarsfull samt ha god samarbetsförmåga eftersom att du behöver ha förståelse för hela verksamheten.

Varför ska du läsa utbildningen?
I alla företag är ekonomipositionen central – utan en väl fungerande ekonomi, inget väl fungerande företag. Som affärsinriktad redovisningsekonom kan du arbeta i de flesta branscher eftersom alla företag behöver medarbetare med ekonomikompetens. Det finns en stor efterfrågan på kompetens inom området och utbildningen är anpassad efter de senaste behoven inom ekonomi, där den rådgivande rollen får mer och mer fokus.

Exempel på yrkesroller efter examen

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Vattnets färg*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Affärsinriktad redovisningsekonom

S_185_97_affarsinriktad-redovisningsekonom-goteborg-jonkoping-karlstad-linkoping-uddevalla-1

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

425 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

5 maj 2021

Startdatum:

Augusti 2021

Kontaktperson:

Jenny Samuelson

Telefonnummer:

013-31 42 04

E-post:

Jenny.samuelson@plushogskolan.se