YH4, logotype

Tandsköterska

S_185_100_tand185x100

Vill du ha ett omväxlande arbete där du arbetar med människor inom vård och hälsa? Vill du arbeta i team och träffa nya människor? I stora delar av landet råder det stor brist på tandsköterskor så vill du byta karriär och satsa på ett stimulerande arbete är detta utbildningen för dig. Som tandsköterska har du en central roll i tandvårdsteamet tillsammans med tandläkare, tandhygienister och tandtekniker. Arbetet är omväxlande och innebär ständiga möten med nya människor med olika behov i olika situationer.

Vad arbetar jag med?

I yrkesrollen ingår allt från att ha egna patienter och ta röntgenbilder till mer traditionella uppgifter som att förbereda behandling, blanda material och sterilisera instrument. Att arbeta som tandsköterska är ett serviceyrke med mycket patientkontakt. Kontakten är viktig och du ska inge trygghet och tillit.

Som tandsköterska arbetar du självständigt med munhygien och tandhälsoinformation, puts, tandhälsokontroller, avtryckstagning samt fluorbehandling. Tandläkare kan även delegera uppgifter till tandsköterskan, som till exempel att ge lokalbedövning, ta röntgenbilder och göra enklare fyllningar. Allt detta lär du dig under utbildningen. En utbildning som är skräddarsydd för att tillgodose branschens behov av kompetenta tandsköterskor som efter utbildningen har de kunskaper och färdigheter som efterfrågas.

Föreläsningar varvas med Lärande i arbete, LIA, och praktiskt arbete i vårt egna dentalrum på TUC. Tillgången till ett dentalrum ger dig möjlighet att öva på det du lär dig, både under och utanför lektionstid.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Vattnets färg*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Tandsköterska

S_185_100_tand185x100

Utbildningsform:

Yrkeshögskola, distans

Studieort:

Tranås

Antal poäng:

325 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

Info kommer senare

Startdatum:

Januari 2024

Kontaktperson:

Sandra Fritz

Telefonnummer:

0140-44 45 41

E-post:

sandra.fritz@tucsweden.se