YH4, logotype

Elkraftsingenjör

Vill du arbeta som elkraftsingenjör där du får planera och styra processer och projekt samt göra beräkningar för uppbyggnad av kraftledningar, ställverk och transformatorstationer? Är du intresserad av förnyelsebar elproduktion och felsökning inom el- och elektronikområdet? Då ska du söka vår Yh-utbildning till elkraftsingenjör!

Om utbildningen

Produktion och distribution av el är en av de allra viktigaste funktionerna som finns i ett samhälle. Idag investeras det mycket i de svenska kraftnäten som behöver förstärkas, förnyas och byggas ut. Som elkraftsingenjör går du en mycket ljus framtid till mötes med många olika alternativ på arbetsmarknaden. Fokus i utbildningen ligger på hållbara lösningar med utgångspunkt i kvalitet, säkerhet, miljö och ekonomi.

För att trivas i rollen som elkraftsingenjör ska du tycka om att arbeta lösningsfokuserat och projektorienterat. Du är ansvarsfull och mycket noggrann. Du tycker om att räkna och har viljan att samarbeta. Denna utbildning kan vara ett naturligt steg i din karriär om du tidigare läst något av programmen El- och energi, VVS- och fastighet, Naturvetenskap eller Teknik.

Utbildningen består av både föreläsningar, laborationer, gruppövningar och praktikinslag. En tredjedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats i form av LIA/praktik.

Innehållet och kvalitén i utbildningen ses hela tiden över av samarbetspartners och nyckelpersoner i branschen. I vår ledningsgrupp sitter representanter med från exempelvis Vattenfall, Tekniska verken, Infranord, Holmen paper och Elektromontage.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du kompetens att arbeta på nätbolag, industrier eller företag verksamma inom elkraftsområdet. Du kan t. ex. arbeta med planering, konstruktion och beredning av elnät och elkraftsanläggningar, såväl som driftsättning, service och underhåll. Du har också kunskaper att arbeta projektoritenterat inom utveckling, effektivisering och optimering av elkraftanläggningar.

Läs mer på:
www.lernia.se/yh

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Sveriges huvudstad*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Elkraftsingenjör

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

400 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

15 maj 2023

Startdatum:

21 augusti 2023

Telefonnummer:

0771-650 650

E-post:

yh@lernia.se

Webbadress:

www.lernia.se/yh