YH4, logotype

Produktionsledare inom bygg och anläggning

S_600_254_produktionsledare-bygg-och-anlaggning-lkpg-1

Detta är utbildningen som riktar sig till dig som är intresserad av och har erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen och vill ta ett steg vidare i karriären.

Sverige står inför stora kommande infrastrukturprojekt och ett ökat bostadsbyggande. Därav är efterfrågan på fler utbildade med denna kompetens mycket stor.

De personer som läser denna utbildning är anställningsbara med en gång. Vi har tagit emot flera studerande från Teknikhögskolan med mycket gott resultat. Byggbranschen i Östergötland har ett stort underskott av kompetenta produktionsledare.

- Anders Morath, Affärsutvecklare, NCC Infrastructure.

Vad gör en produktionsledare inom bygg och anläggning?

I rollen som produktionsledare inom bygg och anläggning blir det ditt uppdrag att leda ett team från start till mål i ett byggprojekt. Du får därför genom den här utbildningen fördjupad kunskap om bland annat projektledning och ledarskap. I yrkesrollen ingår även att du ska ha kunskap om produktionsekonomi, tidsplanering och du ska dessutom kunna tolka ritningar samt snabbt föreslå och motivera lämpliga lösningar under projektets gång.

Vad kan jag arbeta med efter examen?

Utbildningen är bred och leder till arbete som exempelvis produktionsledare, projektledare, platschef eller arbetsledare inom bygg- eller anläggningsbranschen. Som utbildad inom detta område kommer du att vara efterfrågad på arbetsmarknaden, då det råder arbetsbrist inom yrket.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?

Under utbildningen får du de verktyg som behövs för att kunna leda ett byggprojekt från start till mål. Du får utbildning i ekonomi, kalkyler och lönsamhetsbedömning för att kunna fatta rätt beslut under ett byggprojekt. En stor del av utbildningen fokuserar även på ledarskap och teamarbete, detta så att du ska kunna agera som en tydlig arbetsledare inom branschen. Därtill lär du dig upprätta och tolka juridiska dokument, se samband mellan arbetsmiljö och eventuella personalskador och att upprätta tidplaner med fokus på hållbart byggande.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Vilket är det sista ordet i denna mening*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Produktionsledare inom bygg och anläggning

S_185_78_produktionsledare-bygg-och-anlaggning-lkpg-1

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

400 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

-

Startdatum:

Hösten 2020

Kontaktperson:

Marcus Laneby

Telefonnummer:

013-23 37 50

E-post:

Marcus.laneby@plushogskolan.se