YH4, logotype

Mjukvarutestare

S_600_265_mjukvarutestare-1920x850

Är du noggrann, analytisk och gillar att hitta lösningar på tekniska utmaningar?

Vill du vara med och utveckla och kvalitetssäkra system? Då kan mjukvarutestare vara yrket för dig. Som mjukvarutestare testar och kvalitetssäkrar du produkter och system innan de marknadsförs. Yrket passar dig som har kunskaper inom programmering, strukturerad och lösningsfokuserad. Samhället går allt mer mot digitala lösningar och det finns ett stort behov av att testa dessa lösningar innan de börjar användas av kunderna. Därför kommer personer med kompetens inom testning och IT vara starkt efterfrågade.

Vad arbetar du med?

Som mjukvarutestare planerar, designar, utvecklar, dokumenterar och genomför du tester på olika nivåer. Beroende på krav och situation avgör du vilken typ av test som ska väljas. Du arbetar med tester i alla dess faser, från definition av ett projekt till förvaltning av system. Målet är att slutkunden ska få en så bra produkt som möjligt.

Du har kunskaper inom programmeringsspråken JAVA och C# som ger dig möjligheter att skapa automatiserade tester, något som är avgörande för framtidens mjukvarutestare. Du kan också hantera krav, ta fram usercase och testspecifikationer. Du arbetar med tidsplaner, budget och gruppdynamik och du kan även göra en förstudie. I din yrkesroll har du kompetens att avgöra vilka testverktyg som passar för aktuellt system/applikation och du använder olika testverktyg genom hela processen.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Solens färg*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Mjukvarutestare

S_185_81_mjukvarutestare-1920x850

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

310 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

Har passerat

Startdatum:

Januari 2023

Kontaktperson:

Christian Nordén, utbildningsledare

Telefonnummer:

013-344 12 80

E-post:

christian.norden@tucsweden.se