YH4, logotype

Specialistundersköterska Röntgen

S_600_531_specialistunderskoterska-rontgen-medlearn-yrkeshogskola

Det här är utbildningen för dig som är utbildad undersköterska och har arbetslivserfarenhet från en röntgenavdelning, men vill få spetskompetens inom området. Som specialistundersköterska röntgen arbetar du med både människor och teknik och utbildningen spänner från patientbemötande till AI. Utbildningen ges på halvfart vilket gör att du kan kombinera studierna med arbete.

Medlearn yrkeshögskola erbjuder utbildning till specialistundersköterska röntgen på deltid. Upplägget passar dig som vill ha möjlighet att kombinera arbete och studier. Men det är viktigt att vara medveten om att det ingår praktik och praktiska moment som kräver obligatorisk närvaro.

Eftertraktad specialistkompetens

Det här är en yrkeskompetens är hett eftertraktad på arbetsmarknaden. Innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med branschen för att matcha de behov som finns inom vården. I kursplanen ingår bland annat strålskyddsarbete, radiologisk bildanalys samt röntgenrelaterade lagar, regler och säkerhetsaspekter.

Du får också lära dig om vanligt förekommande sjukdomar, diagnoser och dess symptom. Du får också kunskaper i den medicintekniska utvecklingen inom röntgenvården, i strålningsfysik och om radioaktiva ämnen.

Efter utbildningen kan du arbeta på röntgenavdelning och hantera den medicintekniska utrustning som finns där. Du kan tillämpa klinisk bedömning, göra riskbedömningar och vidta åtgärder vid livshotande tillstånd. Du har kunskap om strålskydd för såväl patienter som medarbetare. Utifrån insikter om hela vårdkedjan kan du också bedöma vilken information patienten behöver för att känna sig trygg inför, under och efter röntgenundersökningen.

Om utbildningen

Utbildningen omfattar 200 yrkeshögskolepoäng och läses på distans på halvtid under två år. Under den tiden ingår fem obligatoriska träffar och samt LIA-praktik (Lärande i arbete), medan resten av undervisningen består av föreläsningar och seminarier som varvas med individuella uppgifter, grupparbeten och diskussioner via Teams.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Kommer med paket på julafton*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Specialistundersköterska Röntgen

S_185_163_specialistunderskoterska-rontgen-medlearn-yrkeshogskola

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Antal poäng:

200 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

3 maj 2024

Startdatum:

1 febuari 2024

Kontaktperson:

Birgitta Gustafsson

E-post:

birgitta.gustafsson@medlearn.se