YH4, logotype

Automationsingenjör inom drift & service

S_600_337_automationsingenjor-1920x850-1024x576

Automationsingenjör är yrket för dig som intresserar sig för teknisk problemlösning och vill jobba med ny teknik inom en spännande och växande bransch. Som automationsingenjör blir du spindeln i nätet som tillsammans med andra tekniker utvecklar automationsutrustning och processer för drift. Utbildningen ger dig aktuell kompetens för att kunna hantera, serva och driftsätta automatiserade system och processer inom främst process- och tillverkningsindustrin. Du kommer även lära dig att programmera PLC och industrirobotar.

Vad arbetar du med?
Automationsingenjör inom drift och service är en eftertraktad yrkesroll och en viktig del i effektiviseringen inom industrin för att snabbt ställa om till en mer hållbar tillverkning. I din yrkesroll arbetar du med felsökning, PLC-programmering och driftsättning av automatiserade system.

Efter utbildningen besitter du specialiserade kunskaper om service och underhåll av maskin och automatiserade system. Du har kunskap om omvärldsbevakning och analys, hur faktorer som hållbarhet och ny teknik kan påverka beslut inom arbetsområdet.

I ditt yrke har du en överblick över den svenska industrins teknikutveckling, branschens nationella och internationella ställning samt kännedom om angränsande yrkes- och kompetensområden såsom, IT och automatisering.

Utbildningen ger dig aktuell kompetens för att kunna hantera, serva och driftsätta automatiserade system och processer inom främst process- och tillverkningsindustrin. Du kommer även lära dig att programmera PLC och industrirobotar.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Vilket är det sista ordet i denna mening*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Automationsingenjör inom drift & service

S_185_104_automationsingenjor-1920x850-1024x576

Utbildningsform:

Yrkeshögskola, Hybrid

Studieort:

Tranås

Antal poäng:

400 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

17 april 2024

Startdatum:

September 2024

Antal platser:

15

Kontaktperson:

Petter Dahlgren

Telefonnummer:

0140-44 45 40

E-post:

petter.dahlgren@tucsweden.se