YH4, logotype

CAD-konstruktör inom mekanik

S_600_337_cad-konstruktor-1920x850-1024x576

Programmet för dig som är teknikintresserad och vill arbeta i en framtidsbransch med oändliga möjligheter.

I den här yrkesrollen arbetar du med att ta fram 3D-modeller och tekniska ritningar. Flertalet branscher efterlyser arbetskraft med den senaste kompetensen inom CAD-konstruktion, vilket gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden direkt efter avslutade studier.

Vad arbetar du med?

CAD står för Computer Aided Design. Yrkesrollen innebär att du genom digitala system arbetar med att ta fram design, tekniska ritningar och modeller. Utbildningen ger dig specialiserade kunskaper inom modern produktutveckling och mekanisk konstruktion, med hänsyn till hållbarhet och miljö.

Under utbildningen får du kunskaper i digitala designsystem, och om hur du planerar och identifierar resurser för att utföra specialiserade arbetsuppgifter inom CAD-konstruktion. Du får även färdigheter i att identifiera hållbara tekniska lösningar och kan föreslå förbättringar med utgångspunkt i hållbar utveckling.

I din yrkesroll arbetar du med ritningar, modellering, 3D-scanning och 3D-print. Som CAD-konstruktör har du god insikt i produktionsekonomi, hållfasthetsberäkningar, kvalitetskriterier och ekonomisk lönsamhet. I ditt arbete ingår även att analysera och dimensionera maskinkonstruktioner samt välja material, tillverknings- och produktionsmetoder för konstruktionselement med ett miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Du jobbar ofta i projektform, som CAD-konstruktör är du i många fall involverad i hela arbetsflöden och processer. Därför har du god överblick när det gäller angränsande yrkes- och kompetensområden såsom hållbar produktutveckling och dess regelverk, med hänsyn till klimat och miljö.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Kommer efter bokstaven b*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

CAD-konstruktör inom mekanik

S_185_104_cad-konstruktor-1920x850-1024x576

Utbildningsform:

Yrkeshögskola, Hybrid

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

400 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

17 april 2024

Startdatum:

September 2024

Antal platser:

25

Kontaktperson:

Carina Andersson Franzén

Telefonnummer:

013-344 12 68

E-post:

carina.andersson.franzen@tucsweden.se