YH4, logotype

Produktionstekniker med 3D-teknik

S_600_400_stock

3D-printing, eller Additiv Tillverkning (AM), innebär en revolution för den tillverkande industrin. Det du tänker kan du tillverka. Tiden mellan tanke och färdig detalj reduceras radikalt. Former och geometrier som idag är komplexa att tillverka kan enkelt printas. Material och energiåtgång reduceras och miljöpåverkan kan minimeras. Design och produktion blir del av samma sammanhängande verksamhet. Vill du vara med att göra revolution?
Utbildningen "Produktionstekniker med 3D-teknik" ger dig både en bra grund inom modern produktionsteknik men också en spets i 3D-design och 3D-printing. Arbetsmarknaden söker just nu med ljus och lykta efter din framtida kompetens.

Arbetssättet under utbildningen är detsamma som du möter i industrin och företagen står redo att matcha dig i den praktik (LIA) som också blir steget in till ett utvecklande jobb efter examen. Du arbetar i projekt där du genomför "Reverse Engineering" med hjälp av scanning, avancerade CAD-verktyg och Industriell 3D-printing eller skapar helt ny design med spännande och nytänkande geometrier. Under hela utbildningen bygger du kontakter med experter på Siemens, Saab, Amexci och andra avancerad föregångsföretag.

Finspång är ett centrum för 3D-teknik med Siemens Energy och Curt Nicolin Gymnasiet som ledande inom Additiv tillverkning och utbildning på detta teknikområde. Haka på framtiden och ansök till denna teknikerutbildning.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Vilket är det sista ordet i denna mening*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Produktionstekniker med 3D-teknik

S_185_123_stock

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Finspång

Antal poäng:

200 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

10 maj 2023

Startdatum:

Hösten 2023

Kontaktperson:

Stefan Abrahamsson

Telefonnummer:

076-000 19 12

E-post:

stefan.abrahamsson@cng.se