YH4, logotype

El- & drifttekniker inom kraft- & värmeproduktion

S_600_337_el-och-drifttekniker-1440x810

Vad arbetar du med?

Som el- och drifttekniker kan du arbeta på anläggningar inom värme- och kraftproduktion. Med din kunskap om ledarskap och gruppdynamik, styr- och reglerteknik samt kemi och miljö säkrar du en bra och miljövänligare produktion. Arbetsuppgifterna kan bestå av rondering, driftomläggningar och förebyggande underhåll samt driftövervakning från kontrollrum.

Dina uppgifter handlar om att planera felsökningar, analysera och åtgärda vanliga fel och processtörningar. Du utför även beräkningar av effekt, energi och verkningsgrad för komponenter på anläggningen.

I rollen som el- och drifttekniker ansvarar du för att planera, genomföra och följa upp energi- och resursbesparande åtgärder. Ge förslag på hur man kan optimera drift och produktion med hänsyn till miljö-, energi-, ekonomi samt driftsäkerhetsaspekter.

Energisektorn ser att rekryteringsbehovet är mycket stort under den kommande 3–5-årsperioden. Den tekniska utvecklingen har förändrat kompetenskraven där personer med rätt kompetens saknas och därtill ser man att den höga medelåldern gör att det behövs ersättningsrekrytera. Det innebär att den som utbildar sig till el- och drifttekniker inom kraft- och värmeproduktion har mycket goda förutsättningar att få arbete.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Solens färg*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

El- & drifttekniker inom kraft- & värmeproduktion

S_184_104_el-och-drifttekniker-1440x810

Utbildningsform:

Yrkeshögskola, Distans

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

415 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

17 april 2024

Startdatum:

Augusti 2024

Antal platser:

10

Kontaktperson:

Nina Andersson

Telefonnummer:

0140-44 45 37

E-post:

nina.andersson@tucsweden.se