YH4, logotype

Skogsplanerare

S_509_495_untitled-4

YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING TILL SKOGSPLANERARE

Det här är utbildningen för dig som vill ha ett fritt och självständigt arbete. Du är beredd att ta ett stort eget ansvar för att jobbet blir gjort och du kan ta beslut. Du jobbar till största delen ute med insamling av data om skog, samt om värdefulla natur och kulturmiljöer. Dina verktyg är främst fältdator och skogsuppskattningsinstrument.

VAD BLIR JAG?

Efter genomförd utbildningen med betyg minst godkänt i alla kurser får du en YH – examen som Skogsplanerare. Du kan arbeta med att göra skogsbruksplaner och planering av skogliga åtgärder som till exempel avverkning och skogsvård. Du kan vara anställd eller jobba i eget företag.

HUR GÅR DET TILL?

Utbildningen är en distansutbildning. Det innebär att kurser, förmedling av information och kommunikation sker via en lärplattform på Internet. För att klara av studierna ska du som student ha en egen bärbar dator med god uppkoppling mot Internet. Datorn bör ha en normalstor skärm och datorn ska ha utrymme att installera ytterligare program samt ha tillgång till Microsoft Office eller motsvarande. Skogliga program som används i utbildningen finns inte för Apple datorer, vi rekommenderar därför Windows datorer. Under utbildningen varvas teori och praktik. Distansstudier kompletteras med gemensamma träffar, vid dessa träffar sker en del examinationer. Det förekommer också studiebesök, studieresor och exkursioner som kan innebära kostnader för studenten. Vi har ett väl utvecklat samarbete med skogsnäringen regionalt och lokalt, skogsnäringen bidrar med övningsobjekt, föreläsningar och studiebesök. Ett aktivt samarbete mellan skogsföretag och skola ger också goda kontakter mellan företag och studenter. Skogsföretagen bidrar också med handledning under Lärande I Arbete (LIA). LIA är särskilda kurser där du får tillfälle att utveckla dina kunskaper genom arbete ute i företag

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Solens färg*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Skogsplanerare

S_185_179_untitled-4

Utbildningsform:

Yrkeshögskola, distans

Studieort:

Vreta Kloster, Linköping

Antal poäng:

200 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

17 april 2023

Startdatum:

16 oktober 2023

Kontaktperson:

Anders Larsson

Telefonnummer:

013-227933

E-post:

anders.s.larsson@regionostergotland.se