YH4, logotype

Behandlingspedagog

Vill du arbeta med barn, ungdomar och vuxna med problem? Vill du vara med och förändra deras livssituation? Är du nyfiken och trygg i dig själv? Då är YH-utbildningen Behandlingspedagog en utbildning för dig. Som behandlingspedagog arbetar du med vård och behandling av människor med olika typer av problem och svårigheter. Detta kräver en gedigen utbildningsbakgrund och kompetens om hur man bemöter människor på ett professionellt sätt. Behandlingspedagog är ett yrke som innebär många utmaningar och ger mycket i gengäld.

Vad arbetar du med?

I ditt yrke möter du barn, ungdomar eller vuxna med problem, beroende på vilken inriktning du väljer. Det kan handla om missbruk, neuropsykiatriska diagnoser, psykosocial problematik, trauma eller ungdomar med identifikationsproblem. Som behandlingspedagog har du en central roll i människors liv, och under perioder kan rollen vara både krävande och påfrestande samtidigt som den är meningsfull och utvecklande.

Utbildningen ger dig en bred beteendevetenskaplig grund, där sociologi, psykologi och psykiatri utgör centrala delar. Du får kunskap om behandlingens grunder, behandlingsmetoder och förhållningssätt, kunskaper om kost, hälsa och motion, samt om journalföring, socialrätt och dokumentation. När du är klar har du kunskaper och färdigheter i att möta människor med olika bakgrund och förutsättningar.

På senare år har kompetens om neuropsykiatri, integration och trauma i allt större utsträckning efterfrågats av arbetsgivarna. Efter examen har du specifik kompetens inom dessa områden.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Kommer efter tisdag*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Behandlingspedagog

S_185_82_behandlingspedagog

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

400

Sista ansökningsdatum:

6 maj 2019

Kontaktperson:

Ismail Rammo

Telefonnummer:

076-009 21 65

E-post:

ismail.rammo@tucsweden.se

Webbadress:

www.tucsweden.se/behandlingspe...