YH4, logotype

Stödpedagog

Vill du ge människor med funktionshinder goda förutsättningar att klara sin vardag? Utbilda dig till stödpedagog och du jobbar med personer som har psykiska, fysiska eller intellektuella funktionshinder. En utbildning som ger dig specik kompetens om hur du med hjälp av pedagogiska metoder och individanpassat vardagsstöd kan ge individer med funktionshinder ett rikt och självständigt liv. Utbildningen är en distansutbildning på deltid - perfekt för dig som vill arbeta samtidigt. Detta kombineras med vissa givande dagar i Tranås.

Vad arbetar jag med?

Under utbildningen får du kunskaper om olika typer av funktionsnedsättningar, dess orsaker och konsekvenser i vardagen. När du är klar förstår du hur olika livsfaser påverkar funktionsnedsättningen samt behovet av stöd från barndom till ålderdom. Du lär dig vikten av hur pedagogiska metoder och individanpassat vardagsstöd kan öka möjligheterna till självständighet och delaktighet.

Du får högre pedagogisk och etisk kompetens i mötet mellan individ och anhöriga, samt kunskap i hur du vägleder kollegor och bedriver stödpedagogisk verksamhet.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Kommer efter bokstaven b*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Stödpedagog

S_184_82_pedagog

Utbildningsform:

Yrkeshögskola, distans

Studieort:

Tranås

Antal poäng:

200 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

6 maj 2019

Startdatum:

September 2019

Kontaktperson:

Mirja Jylhäsalmi

Telefonnummer:

073-536 49 78

E-post:

mirja.jylhasalmi@tucsweden.se

Webbadress:

www.tucsweden.se/yrkeshogskola...