YH4, logotype

VVS-ingenjör

Vill du skapa energieffektiva och fungerande inomhusmiljöer och på så sätt skapa ett bättre samhälle? Utbildningen passar dig som är intresserad av fastighetsbranschen och tycker om att driva projekt framåt för att nå bästa möjliga resultat. Sök en utbildning vars yrke behövs!

Vill du bli framtidens VVS-ingenjör? VVS-ingenjörer är en av de hetaste tekniska yrkesgrupperna och efterfrågan på utbildade inom VVS spås vara mycket stor under de närmsta åren. Som utbildad inom VVS kommer du att fylla en viktig roll inom energieffektivisering av fastigheter. Behovet av fler kompetenta inom branschen är stort då det ställs höga krav för en effektivare energiförbrukning. Dessutom byggs mycket nya bostäder, vilket kräver fler kompetenta VVS-ingenjörer. Sverige har beslutat att minska energianvändandet med 20 procent till år 2020 och med 50 procent till år 2050.

Vi vill gärna anställa unga och få dem att växa och utvecklas i sin roll. Tyréns avser utöver Stockholmsregionen att växa inom installation i regionerna syd, väst, mitt och nord.

- Anders Nilsson, Tyréns.

Vad gör en VVS-ingenjör?

Som VVS-ingenjör projektleder, designar och förvaltar du installationsarbete i fastigheter på ett så energisparande och effektivt sätt som möjligt. Du skapar trivsamma, energieffektiva och välfungerande inomhusmiljöer för människor att bo i. Om du ansvarar för ett helt projekt, från början till slut, planerar du produktionen av ekonomi, tid och personal.

Vad kan jag arbeta med efter examen?

Efter avslutad utbildning kommer du att vara verksam i fastighets- och bygg/anläggningsbranschen. Inom branschen kan du arbeta som VVS-ingenjör, VVS-konstruktör, VVS-projektör, VVS-konsult eller VVS-ritare. Du kan även arbeta som projektledare, alternativt att den rollen går in i en annan yrkesroll.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?

Utbildningen ger både teoretisk och praktisk specialiserad kunskap inom kyl- och värmesystem. Du kommer att kunna dimensionera, utforma och komplettera kylsystem och dess driftsättning. Du kommer att ha specialiserad kunskap om branschregler och standarder inom byggprocessen och konstruktion, arbetsprocesser och projektmetodik samt olika aggregat och fläkttyper.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Kommer med paket på julafton*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

VVS-ingenjör

S_185_98_vvs-ingenjor-linkoping-1

Utbildningsform:

Yrkeshögskola

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

400 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

-

Startdatum:

Hösten 2020

Kontaktperson:

Marcus Laneby

Telefonnummer:

013-23 37 50

E-post:

Marcus.laneby@plushogskolan.se

Webbadress:

teknikhogskolan.se/utbildninga...