YH4, logotype

Stödpedagog

För dig som har yrkeserfarenhet inom funktionsnedsättningsområdet och är redo att ta nästa steg

Det finns ett behov av kompetensökning inom funktionsnedsättningsområdet i Sverige. För att erbjuda stöd, vård och omsorg som kan leva upp till lagarnas intentioner krävs mer kvalificerad arbetskraft. Stödpedagog är en kvalificerad yrkesroll som innebär ett ökat ansvar för kvalitet och helhetssyn samt ansvar för brukarfokus, utveckling och samordning i verksamheten. Antalet brukare som behöver och beviljas stöd i Sverige fortsätter att öka. Det finns ett stort behov av stödpedagoger och allt fler kommuner inför titeln stödpedagogi sina verksamheter.

Utbildningens mål

Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser i vardagen. Du ska också få specialiserade kunskaper om etik och professionellt förhållningssätt, salutogent och lösningsinriktat arbetssätt, individuellt bemötande, anpassa stöd och bemötande, kvalitetsarbete, pedagogisk handledning och digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Efter genomförd examen har du kompetens att arbeta som Stödpedagog inom funktionsnedsättningsområdet.

Innehåll och upplägg

Utbildningen går på halvfart och består av 200 yh-poäng vilket innebär att den pågår under 80 veckor. Du läser på distans med ett antal (ca 8) fysiska studieträffar i Linköping eller Västerås. Däremellan självständiga studier via lärplattform.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Sveriges huvudstad*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Stödpedagog

S_185_69_bild-yrkeshogskola-stodpedagog-616x230px

Utbildningsform:

Yrkeshögskola, distans

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

200 Yh-poäng

Sista ansökningsdatum:

2 maj 2018

Startdatum:

20 augusti 2018

Telefonnummer:

08-522 506 80

E-post:

yrkeshogskola@kui.se

Webbadress:

https://www.kui.se/kui-yrkesho...