YH4, logotype

Specialistundersköterska Multisjuka äldre

Arbetar du som undersköterska inom äldrevården? Är du redo för nästa steg? Vård och omsorg står inför nya utmaningar, inte minst inom äldrevården. Vi blir allt äldre och den åldrande människans behov av stöd och hjälp förändras. Multisjuka äldre är en växande patientgrupp som kräver ett individanpassat multi- professionellt omhändertagande där allt fler vårdas i hemmet. Det ställer högre krav på multiprofessionell vård och omsorg. Många kommuner inrättar särskilda tjänster för specialistundersköterskor.

Utbildningens mål

Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om åldrandet och åldrandets livsvillkor. Du ska också få specialiserade kunskaper inom palliativ vård, geriatrisk omvårdnad, klinisk bedömning, IT och välfärds- teknologi samt rollen som handledare. Efter genomförd examen har du kompetens att arbeta som specialistundersköterska inom äldrevård.

Innehåll och upplägg

Utbildningen går på halvfart och består av 200 yh-poäng vilket innebär att den pågår 80 veckor. Du läser på distans med ett antal fysiska studieträffar i Eskilstuna, Uppsala eller Linköping. Mellan närträffarna kommer du arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Du kommer även, varje vecka, att ha lärarledd tid via Skype.

Webbaserad utbildning

Eftersom utbildningen sker på distans och till största delen är webbaserad krävs datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med internetuppkoppling och webbkamera.

LIA ger dig praktiska erfarenheter

En del av lärandet sker i samband med utbildningens LIA-kurs (lärande i arbete). Syftet med kursen är att du ska få kunskap, färdigheter och kom- petenser för att fungera som medarbetare med särskilt ansvarsområde för omvårdnad av multisjuka äldre. LIA ger dig även god möjlighet att bygga nätverk och skaffa viktiga kontakter i branschen redan under studietiden.

Examen

Efter utbildningen får du Yrkeshögskoleexamen under förutsättning att du uppnår minst betyget godkänt i samtliga kurser som ingår i utbildningen.

Intresseanmälan

Är du nyfiken på den här utbildningen? Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Ditt namn*

Din e-postadress*

Utbildning(ar) du är intresserad av*

Vad vill du veta mer om?

Kommer efter tisdag*
(Används som en kontroll för att hindra spam och liknande)

Specialistundersköterska Multisjuka äldre

S_185_69_kui-yrkeshogskola-specialistunderskoterska-multisjuka-aldre-1-616x230px-1

Utbildningsform:

Yrkeshögskola, distans

Studieort:

Linköping

Antal poäng:

200 Yh-poäng

Telefonnummer:

08-522 506 80

E-post:

yrkeshogskola@kui.se

Webbadress:

www.kui.se/kui-yrkeshogskola/s...